Η εταιρια ξεκινά το 1976 από την οικογένεια Κοντονή. Στα 40 χρόνια που ακολούθησαν, η εμπειρία, η συνέπεια, η σταθερά εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της, ανέδειξαν την εταιρεία σε ηγετική θέση στο κλάδο παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών. Με σκληρή δουλειά και ευσυνειδησία κατάφερε να εδραιώσει μια ιδιαίτερα ισχυρή και αξιόπιστη παρουσία στον τομέα της παραγωγής πλήρων μιγμάτων ζωοτροφών, την οποία επάξια κατέχει μέχρι σήμερα, αποτέλεσμα της άκοπης προσπάθειας για συνεχή βελτίωση και πρόοδο.  

-1983-

Η  εταιρεία μεταβάλει την επωνυμία της σε «Διονύσιος & Άννα Κοντονή & Σία Ο.Β.Ε.», με διακριτικό τίτλο «ΦΥΡΚΟ» Ο.Β.Ε. Σκοπός της εταιρίας είναι η επεξεργασία και παραγωγή ζωοτροφών, η αγορά από το εσωτερικό ή το εξωτερικό πρώτων υλών για την επεξεργασία και την παραγωγή παντός είδους ζωοτροφών σε αλευρώδη ή κοκκώδη μορφή και η αντιπροσώπευση συναφών οίκων του εξωτερικού και εγκαθίσταται επί του 80ου χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, όπου παραμένει η κύρια έδρα της εταιρίας μέχρι και σήμερα.

-1986-

Τροποποιείται η Νομική μορφής της εταιρείας από «Ο.Ε.»  σε  «Α.Ε.», (Φ.Ε.Κ.2864/02-09-1986). Υλοποιούνται αξιόλογα επενδυτικά σχέδια με σκοπό την εγκατάσταση, πλήρους γραμμής παραγωγής μιγμάτων ζωοτροφών σε αλευρώδη ή κοκκώδη μορφή, αποθηκευτικών χώρων πρώτων υλών και αποθηκευτικών χώρων ετοίμων προϊόντων με σκοπό την βελτίωση της παραγωγής μιγμάτων ζωοτροφών για την διατροφή οικόσιτων ζώων.

-1988-

Συνάπτεται συμφωνία Αποκλειστικής Αντιπροσώπευσης του οίκου "LNB  InternationalB.V."  για την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση των ειδικών προϊόντων του οίκου (προμίγματα, ισορροπιστές, τεχνητά γάλατα, προϊόντα ΡΕΤ).

-1990-

Δημιουργείται Υποκατάσημα της εταιρείας στον Νομό Αττικής, για την καλλίτερη εξυπηρέτηση των πελατών των Νομών: Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας και Νήσων Αιγαίου Πελάγους.

-1993-

Υλοποιείται νέο Επενδυτικό σχέδιο για την βελτίωση, την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας αλλά και των αποθηκευτικών χώρων πρώτων υλών. Με την περάτωση των ανωτέρω επενδύσεων η εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών (εισαγωγή από το εξωτερικό μηδικάλευρου και δημητριακών καρπών).

-1997-

Υλοποιείται νέο Επενδυτικό σχέδιο με σκοπό την κατασκευή, σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη θέση Κυρά Βρύση, επίπεδης αποθήκης εμβδού 1.000τ.μ. και ύψους 8 μ., με σύγχρονο εξοπλισμό, κατάλληλο για την αποθήκευση, διαχείριση και διάθεση χύδην Σογιαλεύρου.

-1998-

Συνάπτεται συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης του Ιταλικού οίκου "MANGIMIFICIOMERIDIONALE S.P.A. - CLEBBYPETFOOD", για την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση των προϊόντων διατροφής Κατοικίδιων (PETFOOD).

-2000-

Η εταιρεία πραγματοποίησε πρωτοπόρα επένδυση, εγκαθιστώντας την πρώτη μονάδα παραγωγής ΝΙΦΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (FLAKES) στην Ελλάδα, στα πλαίσια υλοποίησης του συνεχούς της στόχου, που είναι η παραγωγή και διάθεση ζωοτροφών, σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και βάσει των σύγχρονων αναγκών, για πλέον υγιεινές και ενδεικνυόμενες ζωοτροφές. Δεδομένου ότι, οι δημητριακοί καρποι σε νιφαδοποιημένη μορφή προσφέρουν πολλά ευεργετήματα, αρχικά στα εκτρεφόμενα ζώα και στην συνέχεια στους παραγωγούς καθόσον είναι η πλέον υγιεινή και αφομοιώσιμη τροφή.

-2003-

Συνάπτεται συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης του Ιταλικού οίκου "FARMINA PET FOODS", για την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση των προϊόντων διατροφής για σκύλους και γάτες, της σειράς CHARLI, σε Ελλάδα και Κύπρο.

-2005- 

Η Φύρκο ΑΒΕΕ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα τόσο από την Εθνική όσο και την Κοινοτική Νομοθεσία και κατόπιν επισταμένων ελέγχων των αρμοδίων οργάνων και αυτοψιών για την πιστοποίηση ότι ακολουθεί πλέον πολλών άλλων και αρχές HAACP, λαμβάνει επισήμως μέσω του Υπουργείου Γεωργίας τον Κωδικό Έγκρισης Παρασκευαστή Συνθέτων Ζωοτροφών αΕL1500002.

-2006-

Υλοποιείται επιπλέον επενδυτικό σχέδιο ανέγερσης νέου ιδιόκτητου σύγχρονου χώρου για την στέγαση υποκαταστήματος στην Αθήνα με κωδικό εγγραφής 0.0.2.2.0.029.000002, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και διάθεση των προϊόντων της εταιρίας, στους ήδη υπάρχοντες αλλά και σε νέους Νομούς ανά την Χώρα. 

-2011-

Η Φύρκο ΑΒΕΕ λαμβάνει από το Υπουργείο γεωργίας επιπλέον τον αριθμό Εγγραφής 22320150000081 για την εμπορία πρόσθετων υλών συμπεριλαμβανομένης και την εισαγωγή τους, την εμπορία και την εισαγωγή προμιγμάτων, την εμπορία και την παραγωγή σύνθετων ζωοτροφών.